Mathieu Mattelaer naar EK Open Water 2016

Wie de berichten op Facebook en Twitter via onze website volgde, zal ongetwijfeld op de hoogte zijn van hiernavolgend exploot…

 

Tijdens zijn laatste wedstrijd in Hongarije plaatste Mathieu Mattelaer zich voor de Europese Kampioenschappen Open Water 2016. Deze kampioenschappen gaan door in Hoorn, bij onze noorderburen, op 10 juli. De te zwemmen afstand bedraagt 10 kilometer.

SELECTIEPROCEDURE: Op de “Indoor Time Trial 5 km” te Charleroi (januari ’16) behaalde Mathieu zijn limiet: 54’49” (limiet: 55’50”). Op een tweede selectiewedstrijd open water 10km in Montargis (Frankrijk) in mei zwemt Mathieu geen perfecte race, maar er zijn verzachtende omstandigheden: Europese zwemmers komen net uit de winterperiode en dit is nog maar het begin van het open water seizoen.

VOORBEREIDING: Na de selectiewedstrijd in Frankrijk trainde Mathieu zijn wedstrijdritme in allerlei trainingsvormen en tijdens een wedstrijd in Eilat (Israël – maart 2016). Mathieu zwom een degelijke wedstrijd maar kwam op het einde tekort. Als laatste wedstrijd richting EK zwom hij in juni jl. in Hongarije een heel goede race (10km), maar kwam hij iets te vroeg op kop, wat hij op het einde moest bekopen, maar de investeringen beginnen te renderen…

Nu gaat Mathieu op stage naar Eger (Hongarije), van 3 tot 8 juli, voor verdere finetuning van de ganse voorbereiding… Op zondag 10 juli, de dag van het Eendjescriterium in Zwevegem is het zover… 

…7 jaar na zijn deelname aan de Europese Jeugdkampioenschappen, zwemt Mathieu het EK 10km in Hoorn, Nederland.

Proficiat Mathieu en alle succes met je kampioenschap!