Opgave Mathieu op EK te Hoorn (NL)

Zondag 10 juli nam Mathieu Mattelaer zoals aangekondigd deel aan het Europees Kampioenschap 10km open water zwemmen in Hoorn (Nederland). Zoals bij alle prestaties op topsportniveau is er steeds een zekere mate van geluk gemoeid om jezelf op dergelijke momenten te overtreffen… Dit geluk liet Mathieu echter in de steek. De schouder die Mathieu op 20 juli laat opereren omdat hij af en toe last heeft, begon op te spelen, niettegenstaande de tientallen trainingskilometers die Mathieu de laatste weken aflegde.

Rond kilometer 7 was de pijn niet te harden en diende hij op te geven.

Dit zijn echter de harde wetten van de topsport… Maar zoals we Mathieu kennen, denkt hij reeds vooruit… 20 juli, 6 weken revalidatie, stelselmatig opbouwen… en terug naar de TOP!

Succes Mathieu met operatie en revalidatie!