Dagboek van de Stage te Zwevegem #GoZwe16

 GoZwe16

 

Lees hier gerust de verslagen na van de supergeslaagde Stage te Zwevegem of droom nog eens weg bij het bekijken van de foto’s.

#GoZwe16: Dag 1

Vandaag is ook de zwemstage in Zwevegem begonnen. Enkele enthousiastelingen stonden reeds om 7u15 te trappelen aan de deur om hun veldbedje of matras in de eetzaal van het schooltje te installeren. Om 8uur werd het officiële startschot gegeven van de stage. Om de organisatie naar een hoger niveautje te tillen, splitsten we dit jaar de groep op in 2 subgroepen. Zo hebben we nog meer luxe dan vorig jaar, vier 50-meterbanen om de ochtendtraining tot een goed einde te brengen.

De jongsten (groep 1) begonnen met het overlopen van de afspraken. Actieve loop- en tikspelen zorgden onmiddellijk voor heel wat ambiance. De oudsten (groep 2) vertrokken direct richting het zwembad voor de eerste prikkels van deze stage. Groep 1 kwam ze even vergezellen… Een gezellige drukte voor een half uurtje! Groep 2 keerde na de zwemsessie terug naar het schooltje om ook enkele afspraken te maken.

De gezellige drukte was opnieuw aanwezig in de eetzaal. 36 knorrende buikjes snakten naar een kommetje tomatensoep. Helaas zonder balletjes … ๐Ÿ™ De patatjes, cordon bleu en de peren gingen ook zeer vlot naar binnen. Tijd voor de afwas, een jaarlijkse gewoonte. Bij de één ging dit al vlotter dan bij de andere, maar voor sommige blijft afwassen en afdrogen toch wel een uitdagende taak. Na de 2 weken stage kunnen ze dit uitstekend en zullen thuis zeker kunnen assisteren. ๐Ÿ˜‰

Geen getreuzel voor groep 1! Om 13u30 werden we reeds verwacht op de Transfosite. Onze begeleider Jeroen deed al even mysterieus over de activiteit als de trainers. Het bleef spannend tot op het laatste moment: lasershooting als startactiviteit. Eenmaal alle pakken, geweren en petjes tot onze uitrusting behoorden, kon de strijd beginnen. De Army’s streden voor de overwinning tegen de Zwarte in 3 spelletjes. In de wildernis van het bos van Zwevegem slopen de twee teams rond op zoek naar de vijand. De teams waren evenwaardig, beiden behaalden een gelijke eindstand. Terwijl groep 1 zich uitleefde in de brousse en zich smeet in alle brandnetels en distels die ze maar kon vinden, stond er een tweede training op het programma voor de oudsten. We beëindigden de eerste stagedag met een spel weerwolven en ‘Wie ben ik?’. Groensels en tot morgen!

Fotos kunnen hier teruggevonden worden.

 

#GoZwe16: Dag 2

Opnieuw werd de wekker vroeg gezet om tijdig aanwezig te zijn om de tweede stagedag aan te vatten. Vandaag werden de rollen omgedraaid en mocht groep 1 zich klaarmaken voor een ochtendplonsje in het zwembad. Terwijl de jongsten de oudste druppels weerstonden, stond een deftig conditieparcours te wachten op de oudsten.

Buikspieroefeningen, rompstabiliteit, schouderlenigheid … kregen een plekje in dit parcours, afgesloten met DE klassieker: vierkantsrun. De spieren waren al duidelijk opgewarmd om de WC-set te ondergaan. Na de zwemsessie keek groep 1 naar een interview met Emmanuel Vanluchene over de Olympische Spelen. Heel wat open mondjes in de zaal. ๐Ÿ˜ฎ Jaja Manu … Vanaf nu stelen ook deze zwemmers met hun ogen!

HONGERRRRRRRRRRR !!!!!! Vandaag vol-au- vent met rijst, alleen leek de rijst verdacht veel op puree.

Een ontgoocheld trainersteam. De afwas moest vandaag opnieuw in een recordtempo gedaan worden, doordat de motivatie hoog lag bij sommigen van hen. Groep 2 stond te poppelen om te gaan lazerschooting.

Opnieuw stond Jeroen de zwemmers op te wachten en vol enthousiasme trokken ze de pakken aan.

Klaar om “aan” te vallen. Jasper en Fenne hadden niet veel plezier aan hun eerste spelletje. Al na 4 minuten mochten ze het spel verlaten en naar de verzamelplaats gaan. Precies een ideale prooi voor de zwemmers. Wraak namen ze in de daarop volgende spelletjes.

Groep 1 splitste zich op, de ene sprongen opnieuw het water in. Terwijl de anderen een partijtje voetbal speelden op een speciale manier, voetbal met de handen.

Na het lazershooten werd er nog rustig naar een film gekeken waar ook de jongsten bij aansloten.

 De foto’s kan je hier terug vinden.

 

#GoZwe16: Dag 3

Wat een dag vandaag. Deze morgen konden we genieten van enkele sandwichen als ontbijt. Het mag eens wat afwisseling zijn he. 
Dryland stond vandaag ook opnieuw op het programma maar dan deze keer voor groep 1. Ze kregen verschillende oefeningen voorgeschoteld zoals V-sit, standing crunches, planking,… 
Ook spelletjes als dikke Berta en suicide run kwamen aanbod. Terwijl we in het schooltje actief bezig waren, lagen ze in het zwembad ook niet stil. Bij de oudsten was het voor de ene groep al wat lastiger dan voor de andere. De mainset van 2A bestond uit evenveel meters als de volledige training van groep 2B, 4400meter werd er afgezwommen door de oudsten onder ons. 

Voor trainster Fenne “een leuke 2 uur”, gelukkig had ze ook haar bezigheid. Ze sprong in het water en zorgde voor onderwaterbeelden om later deze week mee aan de slag te gaan.

Niet alleen GOLD-zwemmers in het water vandaag maar ook eventueel toekomstige zwemmers. En heeeeel veel kleuters die kwamen ploeteren. Wel een stuk of 60. 
Groep 1 kwam ook nog eens een sprongetje wagen in het water. Startjes werden geoptimaliseerd en sprintarmen werden al eens wakker gemaakt.

Gelukkig was het mooi weer buiten want vele gezichten stonden op onweer wanneer ze aan tafel moesten aanschuiven. Er stond namelijk zout met puree en vis op het menu. Niet het lievelingseten van elke zwemmer.

De rust was welkom voor velen. De oogjes vielen al snel toe en de boeken/strips kwamen tevoorschijn. Vorige edities moesten we moeite doen om de zwemmers in slaap te krijgen. Dit jaar is dit een volledige ommezwaai. Trainers moeten zwemmers wakker schudden (jaja, echt schudden) om naar de tweede training te vertrekken. En voor ze kunnen vertrekken is er dan nog een zoektocht naar schoenen en materiaal.

Het park van Zwevegem werd onveilig gemaakt door vliegende oranje kegels, luidruchtige stemmen, gele tennisballen en zwevende rakketten. De activiteit deze namiddag was baseball en kruisvlag op een iets andere manier. Ze mochten de kegels allerlei richtingen uitgooien en zo ver als ze maar konden. Vele mensen stonden versteld dat het niet de chiro was maar de zwemclub :p

4-uurtje van de dag was een lekker sappige watermeloen met dank aan Tanja. Afgesloten werd met verschillende gezelschapsspelletjes in het zonnetje.

Foto’s van vandaag kan je hier terug vinden.

 

#GoZwe16: Dag 4

Goeiemorgen, morgen, goeie dag! Blij dat ik (we) vandaag weer zwemmen mag!  …

Maar voor groep 2 daaraan begon, hadden ze eerst een drylandtraining. Sport en spel gevarieerd met iets serieuzere oefeningen, nl. ratten en raven, mijnenveger, peper en zout, rekkeroefeningen … Ondertussen werd al stevig geknald in het zwembad, voor iedereen stond deze een uithoudingscapiciteit (UC) op het programma. Opnieuw goed voor heel wat beeldmateriaal voor op de site. Terwijl groep 2 verder ploeterde in het zwembad, keerde groep 1 terug naar het schooltje voor wat sport en spel.

BOEFFFFFFFFFFFFFFFFEEEEEEEEEEN!!!

Een groene soep, alias kippensoep of was het groentesoep. Sommigen dachten aan preisoep, anderen aan kervelsoep. Maar geen van ons die eigenlijk wist welke soep het was. Over één ding waren we het allen eens: ’t was lekker!  Gelukkig hielden ze nog een plekje over in hun buik voor de heerlijke macaroni met espe.  Wij hadden een Chinese vrijwilliger om één van de potten met plakkerige macaroni en kaassaus af te wassen. Of misschien was het toch niet zo Chinees, maar Italiaans (voetjes van de grond , ’t niveau passeert ๐Ÿ˜‰ ). In één middagpauze gingen we van China, naar Italië tot in Spanje voor een siëstaatje.

Groep 2 vloog daarna verder tot in Rio. Tijd voor een competitie tussen 4 werelddelen. Voetbal, baseball en hockey stonden op het programma om te zien welk continent de bovenhand zou halen. Europa haalde het van Afrika, Amerika en Oceanië. Terwijl zij zich amuseerden op het droge, ging groep 1 naar het zwembad voor een tweede plonsje: een regeneratietraining. De BK’er onder ons kwam ons vervoegen in het zwembad. Doordat Wout zich niet zo lekker voelde, had Tore er een extra coach bij. In de vrije tijd die er nog restte, werden de gezelschapsspelletjes opnieuw boven gehaald om de dag af te sluiten. Tomaten ( ๐Ÿ˜‰ Chinese vrijwilliger) en tot morgen!

Foto’s dag 4

 

#GoZwe16: Dag 5

Opstaaaaaan!!!!! Wakker worden!!!!!

De dag begon zoals gewoonlijk met een drylandtraining. De staartjes werden bovengehaald en we speelden dassenroof of staartje trek. Ook de trainers kregen een soort van training voorgeschoteld: draaien aan het springtouw. De zwemmers mochten springen, springen, springen in het reuze touw. Verder in het schema konden ze niet komen doordat de zwemmers super enthousiast waren om te springen! Groep 2 was ondertussen metertjes aan het draaien.

De vermoeidheid komt bij sommigen al piepen. Bij anderen is hij nog ver te zoeken. Dan maar wat energie opdoen met een goeie WAP. Gevolgd door een ondertussen welgekomen middagdutje. Waar velen rijkelijk gebruik hebben van gemaakt. Ook de meest luidruchtige onder ons.

Genoeg geslapen dacht groep 1, tijd voor wat actie. We trokken naar siam-gym voor een initiatieles boksen. We kregen een opwarming waar sommigen al de tong lieten uit hun mond vallen. Na wat uitleg over de verschillende soorten en het materiaal mochten we zelf eens proberen. Het materiaal mochten we al snel eens uittesten: schoppen en boksen tegen het kussen. Vele leerden hoe ze zich stevig konden plaatsen om niet om te vallen, hoe ze zich moesten verdedigen,…
Heel leuk maar ook heel intensief. Wat wij dachten dat een stretching ging zijn werd nog een laatste oefening voor onze uithouding. Van plank- naar pomphouding, terug, fietsen, plank- en pomphouding,… Rocky was er niets tegen.

2B bereidde zich mentaal voor tijdens de tweede training op morgen: GOLDEN TRIALS. Een regeneratie van 2.5km met hier en daar wat startjes inoefenen. Bij groep 2A was de publiekbaan eerder een papabaan. Er kwamen tijdens de training namelijk 2 ouders van onze zwemmers aan de conditie werken. Niemand anders vergezelde hen in deze derde baan.

Er was eens een duif. Hij kwam een bezoekje brengen aan onze zwemmers en wou zelf meedoen met de dryland waarbij hij tot bij het sportzaaltje vloog. Superman Mathis jaagde het beestje naar buiten met heel veel liefde. Na wat getier en paniek van de dames was het beestje terug waar het hoort: in de vrije natuur.

Morgen GOLDEN TRIALS !!! Spannend!!!!!!!!!!

GENIET VAN DE FOTO’S VAN DE DAG

 

#GoZwe16: Dag 6

Een weekend-dag voor velen maar dat hield onze zwemmers niet tegen om er met volle goesting in te vliegen. We trokken met z’n allen naar het zwembad voor de GOLDEN TRIALS. Eerst een wedstrijdopwarming om daarna elk één-/ tweemaal 100m te zwemmen. Na enkele meters te hebben gezwommen maakte iedereen zich op voor de wedstrijd. Wedstrijdpakken werden aangetrokken en de laatste mentale voorbereidingen werden genomen.
Als eerste waren de zwemmers aan de beurt voor 100m vlinder. Onmiddellijk een spannende wedstrijd tussen de verschillende deelnemers. Na de vlinder volgde de 100m rugslag met daaropvolgend  een korte pauze van 10minuten. Trainers waren op zoek naar koffie maar hebben dit helaas niet gevonden. In de pauze konden we een supporter spotten. Andy kwam even piepen hoe het eraan toe ging met zijn zwemmers. Nadien volgde de 100m schoolslag waaraan trainster Fenne deelnam.  Met een mooie prestatie kwamen de verschillende reeksen schoolslag vlot aan. Na een tweede korte pauze was het tijd voor het koningsnummer: 100m vrije slag. Hierin werd trainer Jasper nipt uitgetikt door Anouk. Gaëlle en Geertje motiveerden de andere zwemmers om de fiancen (de tegels) ut de meur te zwemmn. Sommigen zwommen al een mooie tijd anderen zullen nog wat nood hebben aan wat extra rust die er de komende dagen aankomt.

Klaar met alle wedstrijden trokken we hongerig terug naar het schooltje. Daar had de traiteur al voor ons gezorgd: soep en daarna rijst met kippengyros en rauwe groentjes. Het eten was welgekomen, je hoorde de metsers lustig hun rijst en wat gyros op hun vork metsen. 
De champignons gingen niet altijd even vlot naar binnen, waardoor de afwas des te sneller werd gedaan ;).

De middagpauze is terug voorbij gevlogen. Groep 1B repte zich naar het zwembad om op tijd aan de regeneratietraining te kunnen beginnen. Het sprongetje in het water deed deugd na een wandeling in het deugddoende zonnetje. 
Groep 2 sprong de fiets op op weg naar Deerlijk. Een gezellig rustige namiddag met 2 spelletjes bowlen. Fenne had de bovenhand tijdens het eerste spelletje. Arthur Anckaert won het tweede na een spannende ontknoping.

Terug in het schooltje speelden de verschillende groepen door elkaar voetbal/pottenstamp (met ongeveer 22 zwemmers over de speelplaats verspreid). Of sprongen ze nog in het grote springtouw op verschillende liedjes.

P.S.: ons fototoestel was vandaag in weekendmodus …

Nog even ter herinnering:

          Zondag 10/07 (morgen): 13uur verzamelen in de inkomhal. We zwemmen van 13.15uur tot 14.45uur.

          Maandag 11/07: wordt er getraind op 2 plaatsen. Menen van 7.45uur tot 9.45uur, in Avelgem zwemmen we van 12.15uur tot 14.15uur.

 

#GoZwe16: Dag 7

Een nieuwe lading  brood, bananen, melk, appels en sandwichen kwam terug het schooltje tegemoet: klaar voor een nieuwe stageweek. Ook Emily stond vandaag aan de deur te wachten om ons trainersteam te vervoegen. Groep 2 vertrok naar het zwembad om opnieuw een zwemtraining af te werken. Voor sommigen een rustige training voor anderen een training met een lichte prikkel. Maar geen enkel probleem voor iedereen, ze legden de meters af zoals gevraagd. De trainers waren ook vol enthousiasme en stuurden nog heel wat kleine zaken bij van techniek. Terwijl er gewerkt werd aan de techniek waren de jongsten van de stage bezig om hun reactiesnelheid op te krikken. Dit aan de hand van verschillende estafettes en spelletjes. Groep 1 ging met een hoog liggend tempo richting zwembad om groep 2 te vervoegen.  Wanneer groep 2 terug was gestapt naar het schooltje speelden ze nog wat jungle speed of time’s up.

Gelukkig was groep 1 ook snel terug om balletjes in tomatensaus te eten met puree. De afwas werd gedaan en iedereen kroop vlug in hun bedje. Blij waren de meeste zwemmers om toch een klein middagdutje te kunnen doen.

Groep 2B waagde zich samen met B(J)K zwemmers terug in het water; allerlei verschillende schema’s. De trainers waren attent om iedereen het juiste schema voor te schotelen, techniek  aan te passen of eventueel enkele tijden op te nemen. 
Zij waren actief bezig terwijl groep 1 voor een rustige activiteit koos. Ze keken naar een film die toevallig ook paste in het stagethema “Cool runnings”. De lachspieren werden goed aangesproken tijdens de film: Sanka are you dead? Ya, man!!!

Tijdens de laatste uurtjes van de dag was er nog een activiteit naar keuze voor alle groepen. Ze kozen voor een film of spelletjes buiten of voetballen. 
Voor ze het goed en wel wisten was het plots 18uur. Time’s up!!!!!!!!  Tijd om naar huis te gaan.

Klik hier om van de foto’s te genieten

 

#GoZwe16: Dag 8

De voorlaatste dag werd terug van start gefloten met een drylandtraining voor de oudsten en een zwemtraining voor de jongsten. In de dryland werden er wat spelletjes gespeeld afgewisseld met intensieve oefeningen. Tijdens de zwemtraining werden de laatste aanpassingen gedaan aan aankomsten en keerpunten. We voelen dat de taper begint te werken bij de meesten, de stemmen gaan al wat luider in decibels  en de armen vliegen al wat meer rond om een uitleg te geven. Ook groep 2 kreeg een rustige training met actieve trainers. Constant verbetering geven voor keerpunten en aankomsten. Die trainers toch in de taper (zagen, zagen, zagen,…).

Gelukkig kon de traiteur alle maagjes terug bekoren met een lekkere kipcurry en rijst. Zelfs de erwtjes werden door de meest getrainde smaakpapillen gesmaakt. 
Een verdiende middagrust, al was het al wat moeilijker om ze erin te krijgen. Maar eenmaal in dromenland bleven ze voor een tijdje schaapjes tellen.

Groep 1 werd op een lieve manier gewekt om nog een laatste namiddagtraining af te werken. Een heel korte maar technische training en een leuk spelelement. Voor Geertje was dit ook haar laatste training tot groot plezier van de kleinste zwemmertjes. Ze bundelden hun spieren en gooiden Geertje met een grote zwaai in het water. Samen trotseerden ze het wildste monster in Zwevegem: “het sea monster”. 
Tore zorgde nog voor enige serieu(s)(z)iteit in het bad. Hij werkte op zijn eentje een training af met enkele intensieve prikkels. Zelf de trainster komt in vorm voor het Zomercriterium, ze had namelijk 2 maal dezelfde tijd op 2 verschillende chrono’s. 
Groep 2 had een ontspannende namiddag en waande zich in “een wereld vol dinosaurussen”. Ze bekeken de film “Jurassic World”.

Morgen sluiten we de stage af met nog een dagje in het schooltje: enkele zwemmeters afwerken en een slotactiviteit voor de teamspirit.  

Geniet van de foto’s van de dag

 

#GoZwe16: Dag 9

De tijd is gevlogen want vandaag was het alweer de laatste dag van de stage. 10 stagedagen ter voorbereiding van het zomercriterium of B(J)K. Dit weekend treedt GOLD opnieuw aan voor het tweede deel van de GOLDEN SUMMER. Beide groepen kregen ongeveer dezelfde ingedeelde ochtend, hier en daar werden activiteiten van plaats gewisseld. De puntjes werden nog eens op ‘de i’ gezet in het zwembad: technische aspecten ( techniek, starts, turns en finishes) en een kleine snelheidsprikkel. Daarnaast werd de wedstrijdopwarming doorgenomen om morgen vlot van start te kunnen gaan in het S&R Rozenbroeken te GenT. De afspraken voor het ZC werden overlopen, om af te sluiten met een motiverend filmpje over sporters in verschillende sporttakken. Tia Hellebaut, Michael Phelps, Usain Bolt, Epke Zonderland … passeerden de revue.

Het hoogtepunt van de zwemmers was toch wel … Jaja, je raadt het misschien wel al! Naar jaarlijkse gewoonte bleven ook de trainers niet gespaard van hun plonsje in het bad. Maar ze lieten zich niet kennen, de zwemmers moesten hun krachten bundelen om de trainers in het water te krijgen.

Op de terugweg van het zwembad werd druk gespeculeerd over het middagmaal. Ook hier werd de jaarlijkse traditie voortgezet (dus onthoud het voor volgend jaar ๐Ÿ™‚ ): spaghetti met provinciaalse saus met gehakt en wortels aka spaghetti bolognaise. Met gevulde maagjes kropen ze voor een laatste keer onder het plaidje / in de slaapzak voor een siëstaatje in het schooltje. Omstreeks 14 uur werden de zwemmers gewekt voor het finale spel van deze zomerstage. 5 groepen streden voor de eindoverwinning. Diverse doe-rondes en verschillende tussendoortjes zorgden voor een spannende strijd. De drie wijzen, de juiste prijs, Pictionary, voorwerpenzoektocht, Wat zingt hem? … De eindbeslissing viel tijdens een partijtje tussen 2 vuren voor de eerste en tweede plaats. De derde, vierde en vijfde plaats werd beslist tijdens een spelletje tienbal. De dag werd afgerond met een afscheid van Gaëlle Deconinck met een drankje, het hapje volgt later ๐Ÿ™‚ . Veel succes in de sportschool te Brugge.

Terwijl de trainers het eindverslag typten voor op de site, trainden er nog 3 zwemmers keihard door voor het B(J)K. #GoZwe16 wenst iedereen veel succes op het B(J)K, de open waters en in RIO! Wie op de hoogte wil blijven van hun stages in het binnen-/buitenland, check it out op Facebook.

Kort samengevat voor dit weekend:

  • Aanmelden bij de afgevaardigde om 7u30 aan de zijingang van het zwembad
  • Clubkledij en Arenabadpakken/-zwembroeken het volledige weekend
  • Slippers zijn VERPLICHT aan het zwembad (geen ander schoeisel)
  • Positieve ingesteldheid en één Golden teamgeest