Belangrijk bericht

Beste zwemmers en ouders,

Morgen komen er maar liefst 313 zwemmers aan de start van dag 1 van het Provinciaal Criterium. Een waar zwemfeest en als organiserende club zijn we verheugd dit alles te kunnen en mogen organiseren!

Logistiek is dit evenwel een serieuze uitdaging. 313 deelnemende zwemmers, dat zijn er dik 50 meer dan wat we ooit eerder bijeen hadden voor een wedstrijd op de huidige locatie. Wij hebben oplossingen gezocht om binnen het complex (zwembad, fitness en bijhorende zalen) voldoende ruimte te creëren voor de zwemmers zodat ze tussen de wedstrijd door een plaatsje hebben om te zitten en wat te kunnen rusten. Optimaal is dit aantal zwemmers zeker niet volgens de beschikbare infrastructuur, maar volgens het reglement mogen geen zwemmers geweerd worden en gezien de weersomstandigheden hebben we ook geopteerd om niet te werken met een externe rust-locatie. Het was hoe dan ook geen sinecure om alles rond te krijgen in de 2 weken sinds het afsluiten van de inschrijvingen.

Als bestuur hebben wij intern uitgebreid gediscussieerd over wat te doen met publiek en het gebruik van de beperkte capaciteit van de tribune. Tijdens de Corona-jaren was publiek vaak niet toegestaan, en net om die reden leek het ons nu geen optie om de tribune niet open te stellen. Er werd dus gekozen voor een formule met online voorverkoop waarbij iedereen gelijke kans had om te reserveren. Uiteraard waren er ook andere formules mogelijk, maar het lijkt een utopie te denken dat we daarmee iedereen gelukkig zouden kunnen maken. 

We kregen al een aantal ontgoochelde reacties van mensen die te laat waren om nog een ticket te boeken of waar de mail binnen de club niet of te laat werd doorgestuurd (daar hebben wij uiteraard geen vat op) met hetzelfde resultaat. Het was ons op voorhand al duidelijk dat de beschikbare plaats waarschijnlijk niet in balans zou zijn met de vraag, maar omwille van veiligheidsvoorschriften van de uitbater kunnen we onmogelijk meer mensen toelaten, noch op de tribune, noch aan bad.

We zijn allen ook ouders en beseffen ten volle dat het niet fijn is als je je kind niet kan zien zwemmen, maar zoals aangehaald kan je niet om het gegeven van de beschikbare capaciteit heen en gelijk welke manier om de toegang voor het publiek te regelen kent z’n beperkingen.

Concreet voor morgen hopen we dat alles vlot kan verlopen en dat de zwemmers in de eerste plaats in goede omstandigheden aan de start kunnen komen. Voor het publiek willen wij duidelijk stellen dat er geen plaats meer is op de tribune voor wie niet over een ticket beschikt. Het heeft dus ook geen zin om daarover ter plaatse in discussie te gaan. De cafetaria (met beperkt zicht op het bad) zal geopend zijn, maar ook hier geldt dat het grote aantal zwemmers vermoedelijk zal betekenen dat het dringen wordt voor een plaatsje. We rekenen op iedereens gezond verstand en discipline om hier op correcte manier mee om te gaan.

Bedankt alvast voor het begrip en we proberen er samen een sportief hoogstaande wedstrijd van te maken!

Het bestuur van #TeamUZKZ